Contents
- 1 Fil kulağı çiçeği yaprakları neden sararır?
- 2 Fil kulağı bitkisi çiçek açar mı?
- 3 Fil kulağı çiçeği bakımı nasıl olur?
- 4 Fil kulağı bitkisi nerede yetişir?
- 5 Alocasia bitkisi nasıl bakılır?
- 6 Yasemin ne kadar su ister?
- 7 Deve Tabanı bitkisi çiçek açar mı?
- 8 Fil kulağı bitkisi ne kadar büyür?
- 9 Alocasia nasıl çiçek açar?
- 10 Melek Kanadı çiçeğinin yaprakları neden sararır?
- 11 Para çiçeği nasıl bir ortamı sever?
- 12 Yaprakları sararan çiçeklere ne yapılır?
- 13 Paşa Kılıcı çiçeği nasıl bakılır?
- 14 Para çiçeği nasıl yetişir?
- 15 Kurt kulağı çiçeği nasıl çoğaltılır?
Fil kulağı çiçeği yaprakları neden sararır?
Fil kulağı çiçeği bakımında bazı olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz. Fazla sulamadan kaynaklanan yaprak sararma sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Eğer saksınız yeterli hava deliğine sahip değilse mutlaka hava delikli saksıya bitkinizi aktarın. Bunu da yapraklarını sarartarak belli eder.
Fil kulağı bitkisi çiçek açar mı?
Fil kulağı bitkisinin (Alocasia polly) dallarının üzerindeki çiçekler solduktan sonra bitkinin yeni yaprak ve çiçek açması için steril bir kesici ile bitki budanmalıdır.
Fil kulağı çiçeği bakımı nasıl olur?
Fil kulağı çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Fil kulağı çiçeği direk gün ışığına maruz kalmamalıdır. Aydınlık yerleri sever.
Fil kulağı bitkisi nerede yetişir?
Alocasia Macrorrhizos ender bulunan Fil kulağı türlerinden biridir. Alocasia, Güney ve Orta Amerika’nın tropikal yağmur ormanlarında ortaya çıkmıştır. Avrupa’da, bu bitki çoğunlukla sıcak oturma odasında dekoratif bir yapraklı bitki olarak kullanılır.
Alocasia bitkisi nasıl bakılır?
Alocasia çiçeği, yazın haftada en az 2 kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.
Yasemin ne kadar su ister?
Yasemin bitkileri, özellikle çiçek açtıklarında çok suya ihtiyaç duyarlar. Toprağı her zaman biraz nemli tutmak önemlidir. Bitkiler haftada bir kez sulanmalıdır. Sonbaharda ve kışın biraz daha az sulama yapılmalıdır.
Deve Tabanı bitkisi çiçek açar mı?
Devetabanı yaz ortalarında çiçek açar. Çiçeğin göbeğinde çok lezzetli bir meyvesi vardır.
Fil kulağı bitkisi ne kadar büyür?
Bitkiler tropik bölgelerde sekiz fit uzunluğunda büyüyebilir, ancak büyüme koşullarına bağlı olarak başka yerlerde yalnızca yaklaşık iki ila üç fit büyüyebilir. Soğuk iklimlerde fil kulaklarına yıllık gibi davranın.
Alocasia nasıl çiçek açar?
*Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan alocasia derhal ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır. *Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denilmektedir. Kökten ayrılan 2.bitkimiz en kısa zamanda büyüyerek çiçek açar ve diğer bitkide tekrar kök vermeye başlar.
Melek Kanadı çiçeğinin yaprakları neden sararır?
Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.
Para çiçeği nasıl bir ortamı sever?
Kaktüs bitkisi güneşi seven ve soğuk iklimlerde yaşamakta zorlanan bir türdür. Para çiçeği 15 derece sıcaklığın altında yaşamakta zorlanır. Balkonda ya da bahçede de bakılabilen para çiçeklerinin 15 derece altına düşen hava koşullarında iç mekâna alıştırılması gerekir.
Yaprakları sararan çiçeklere ne yapılır?
Sararan yapraklar sadece hastalık durumunda kesilip atılmalıdır. Diğer durumlarda yaprağın kendiliğinden düşesi beklenmelidir. – Mevsimsel nedenlerden dolayı bir sararma görülüyorsa, bir müddet sulamayı azaltabilirsiniz. Örneğin; siklamen çiçeğinin kış sonunda ve bahar başında yaprakları sarabilir.
Paşa Kılıcı çiçeği nasıl bakılır?
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.
Para çiçeği nasıl yetişir?
Para ağacı güneşi ihtiyaç duyduğu için aşırı güneş ışığına maruz kalmamak şartıyla kısmen güneş alan bir noktada yer almalıdır. Para ağacı için en önemli noktalardan biri yerini sevmesidir. Para ağacı çok fazla yer değişikliğini sevmez. Düzenli olarak böcek kontrolü yapmanız da onu haşerat istilasından da koruyacaktır.
Kurt kulağı çiçeği nasıl çoğaltılır?
Çoğaltılması dallarını suda bekletip köklendirme veya direkt toprağa dikme usulleriyle yapılır. Genelde dallarını suda bekleterek köklendirebilirsiniz. Köklendiğinde saksıya dikin.